Hillie Billie Blond

Het eerste Hillegersbergse bier

Door de grote vraag naar Hillegonda Bier en de maar kleine oplage waarin wij bier kunnen brouwen, is er begin 2015 een samenwerking ontstaan met Stadsbrouwerij Boelens (BE). Het idee was om een nieuwe licht blond bier te ontwikkelen met veel aromatische hop en 6% alcohol. 

Brouwerij Boelens maakt bier volgens het principe van 2e gisting op fles, maar heeft wel voldoende ruimte om grote hoeveelheden te produceren. 

Het brouwproces is gelijk aan de methodiek welke Hillegonda Bier ook gebruikt. 

Hillie Billie Blond wordt geheel naar het originele recept van de brouwers van Hillegonda Bier gemaakt en kan dus vol overtuiging Hillegersberg gebrouwen Rotterdams bier genoemd worden. 

Voor Hillie Billie Blond gebruiken we een lichte gerstenmout van 3 en 7 ebc en een combinatie van haver en rogge. Als hop wordt gekozen voor een Hallertauer Mitttelfruh gecombineerd met Saaz, wat zorgt voor een licht blond bier met weinig bitter en veel hoparoma. Het resultaat is een makkelijk te drinken bovengistend bier met 2e gisting op fles en 6% alcohol. In de fles zit hierdoor altijd wat residu. 

Hillie Billie Blond

Hillie Billie Blond is vanaf juni 2015 op de markt. De oplage is beperkt en kan via de webwinkel verkregen worden. 


Informatie over leveringen kunt u krijgen via info@hillegondabier.nl of het contact formulier.