De Geschiedenis

 

 

Van oudsher wordt er binnen de familie van Hees al geëxperimenteerd met het maken van alcoholische dranken. De oude Van Hees senior maakte al op jonge leeftijd wijn uit druiven, brandnetels en vlierbessen. Deze gekte is overgegaan op de oudste dochter en de twee jongere zonen. De dochter maakt nog steeds wijn met de handelsnaam "Abraham-Moulin". De Middelste zoon stookt voor exclusieve proeverijen likeuren, zoals de "Rotterdamse Hoezo", een anijslikeur.

 Na verschillende pogingen om een goede wijn te maken uit de druiven van eigen kweek, (wat niet naar tevredenheid smaakte) heeft de jongste zoon sinds januari 2011 de eerste stappen gezet, in het brouwen van diverse bieren.  

De Naam "Hillegonda Bier" is afkomstig van de brouwplaats Hillegersberg, een deelgemeente binnen Rotterdam. Tevens komt de naam Hillegonda al generaties voor in de voornamen van de aangetrouwde Familie Bartels.  

Ook voert het ontstaan van Hillegersberg ons terug naar de legende over de Reuzin Hillegonda. De plaats waar haar schort gevuld met zand schuurde, ontstond een berg waar later het dorp "Hillegersberg" zijn oorsprong vond. Binnen de dorpskern vindt men nog steeds een beeld van de Reuzin Hillegonda.